Print

Winter Relief 2017

on .

Pernahkah anda rasai..
Melihat kanak-kanak terketar-ketar tanpa pakaian lengkap di bawah suhu -13'C?

Print

MyCARE Education Fund

on .

Satu kempen yang dijalankan khusus untuk membantu para pelajar dari wilayah konflik atau miskin yang memerlukan bantuan dana untuk persekolahan mahupun untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi.

Kempen ini menyasarkan jumlah kutipan RM 2 juta untuk diagihkan kepada 5,000 penerima manfaat di Nusantara, Palestin, Iraq dan Syria.

Print

MyKorban 1438H telah tiba!

on .

Anda sedang mencari pakej-pakej korban yg ditawarkan? Mahu pakej ibadah korban yang berbaloi? Mari berkorban dengan MyKorban (dahulu dikenali dengan Qurban Kasih Ummah).

MyKorban dianjurkan oleh Pertubuhan IKRAM Malaysia dan diuruskan oleh Humanitarian Care Malaysia Bhd (MyCARE). TARIKH TUTUP DILANJUTKAN SEHINGGA HARI SELASA, 29 OGOS 2017.

Print

Kempen Orange4Orphan

on .

Kempen Orange4orphan diteruskan bagi membantu masyarakat menyantuni anak-anak yatim di negara-negara yang tidak bernasib baik!

Tidak kiralah di mana tahap hidup kita, jika kita memberi walaupun dengan nilai yang sedikit, sebagai contoh bermula dengan RM1, RM2 atau sebarang nilai yang kita mampu beri dengan ikhlas, Insya Allah kita akan menerima lebih banyak.

“Lebih banyak kita memberi lebih banyak kita menerima.”

Setiap rezeki yang kita terima juga bukan milik kita sepenuhnya, kita perlu asingkan sedikit dan berikan kepada yang lebih memerlukan. Magis dan manisnya bersedekah itu akan kita nikmati.

Print

Projek Baju Raya MyCARE

on .

1,200 kanak-kanak miskin mendapat baju raya!

JUTAAN TERIMA KASIH kepada penyumbang MyCARE dari Malaysia, dari Nusantara dan serata dunia yang telah berkongsi rezeki dengan anak-anak ini.

Alhamdulillah, Projek Baju Raya MyCARE telah berjaya dilaksanakan untuk diberikan kepada keluarga-keluarga miskin. MyCARE telah mengambil inisiatif untuk mengupah penganggur yang mempunyai kemahiran menjahit bagi mengoptimumkan penghasilan dan penerima hadiah raya.

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud