Print

Dari tangan anda ke tangan mereka!

on .

Alhamdulillah. team kami di Gaza telah siap packing Pek Makanan untuk diberikan kepada keluarga-keluarga yang memerlukan.

Bagi memastikan sumbangan anda sampai tepat pada yang memerlukan, pegawai kami di Gaza telah mendapatkan data dan maklumat yang terperinci hasil kerjasama dengan Kementerian Hal Ehwal Sosial Palestin dan bantuan NGO-NGO tempatan.

Print

Baju raya untuk mereka

on .

Sempena Bulan Ramadan 1440H, MyCARE membuka peluang kepada para dermawan untuk menyertai projek;

Print

MyRamadan 2019: Ramadan Kita, Nikmat Bersama

on .

Mengambil keberkatan bulan Ramadan yang bakal tiba, kami mengajak seluruh rakyat Malaysia supaya merebut peluang beramal untuk meringankan beban saudara kita yang kurang bernasib baik dengan bersama-sama kami di dalam kempen “MyRamadan 1440H”.

Pihak MyCARE menyediakan pelbagai aktiviti-aktiviti menarik sepanjang bulan Ramadan ini seperti Tajaan Makanan & Hadiah Raya, Imam Palestin dan Pembela Ummah.

Print

Adopt A Hafiz 2019

on .

Pernahkah kita terfikir mengapa warga Palestin masih mampu bertahan daripada serangan kejam Zionis Israel selama ini?

Apakah rahsia kekuatan mereka?

Jawapannya adalah al-Quran. Ya, al-Quran!

Bukan kerana al-Quran sebagai mushaf semata, tetapi kerana isi kandungan al-Quran, janji-janji Allah dan ganjaran orang yang mempertahankan agama hidup di hati mereka.

Print

Tabung Kecemasan Medical4Gaza

on .

Serangan terkini Israel ke atas Gaza merupakan satu tindakan kejam dan zalim terhadap 2 juta rakyat Gaza yang sedang menderita lebih 11 tahun akibat sekatan oleh Israel.

MyCARE dan ECONSAVE telah melancarkan Tabung Medical4Gaza untuk menjalankan pembedahan segera kepada lebih 2,400 pesakit di Gaza yang tercedera di dalam perhimpunan aman, The Great Return March sejak 30 Mac 2018.

Print

Terima kasih rakyat Malaysia!

on .

Sumbangan anda memberikan keceriaan kepada saudara-saudara kita di Palestin, Syria, Turki, Lubnan dan Yaman.

Kami kongsikan Laporan Projek Musim Sejuk 2018. Jumlah penyaluran: RM 737,134.00

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud