Print

Forum Kemanusiaan & Pembangunan Palestin di Doha

on .

QATAR, 8-10 Mac 2017 – Telah berlangsung “The Humanitarian and Developmental Forum For Palestine (HDFP) yang dainjurkan oleh Qatar Charity di The Westin Hotel, Doha. Lebih 200 peserta dari seluruh dunia yang mewakili pelbagai NGO kemanusiaan hadir.

Objektif utama persidangan alalah unutk membincangkan strategi dan langkah proaktif bantuan kemanusiaan dan pembangunan semula Gaza melalui kerjasama strategik.

MyCARE diwakili oleh Ahli Pemegang Amanah, Dr Mohd Zin Kandar di persidangan tersebut. Pelbagai agenda dibincangkan dan pelbagai projek dikenalpasti dan dicadangkan untuk dilaksanakan di Gaza, Tebing Barat dan Kawasan Msjid Al-Aqsa.

Qatar Charity sebagai penganjur persidangan mengurus dan menjayakan persidangan dengan sangat baik dan berkesan. Perwakilan dari Universiti Islam Gaza, dari NGO terkemuka dan berpengalaman membentangkan status keadaan dan langkah-langkah bantuan.

Di akhir persidangan sejumlah Qatari Rial13,600,000.00 (USD3,736,263) iaitu merangkumi empat sektor iaitu Education, Health, Economic Empowerment dan Social Welfare.

Persidangan ini telah memberi peluang MyCARE memperkenal dan mempereratkan kerjasama di dalam kerja-kerja bantuan kemanusiaan bersama rakan NGO antarabangsa yang sedia terjalin dan yang baru.

Add comment


Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud